Info & Contact

Internationaal staat het hele academiejaar klaar voor alle nieuwsgierige studenten die graag eens willen proeven van het studentenleven elders. Om zo’n buitenlandse ervaring onvergetelijk te maken, is het natuurlijk belangrijk dat je op voorhand voldoende geïnformeerd bent over allerhande praktische zaken. Weet je bijvoorbeeld niet goed hoe je je aanvraag moet indienen, wat je juist kan verwachten bij aankomst en of een buitenlands avontuur überhaupt iets voor jou is? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op de Go Global week van 6 tot 10 november, waar je het antwoord op al deze en zelfs meer vragen zal krijgen!

Zie je het toch niet zitten om je geliefkoosde Leuven te verlaten, maar kom je wel graag in aanraking met andere nationaliteiten en culturen? Dan is het Buddy Programme misschien wel iets voor jou! Zo kan je een internationale collega helpen om zijn draai te vinden in onze prachtige studentenstad en smeed je al doende levenslange vriendschappen. Andersom kan het Buddy Programme natuurlijk ook van pas komen wanneer je zelf op uitwisseling gaat, zodat je al contacten hebt nog voor de eerste activiteiten goed en wel van start zijn gegaan.

Naast onze ondersteunende rol organiseren wij uiteraard ook heel wat activiteiten doorheen het jaar voor zowel internationale als lokale studenten. Hou de kalender dus goed in de gaten!

Kortom, internationaal is er om al je buitenlandse dromen te helpen realiseren of om je een fantastische internationale ervaring in Leuven te bezorgen!

Je kan steeds bij ons terecht met al je vragen door te mailen naar

Internationale studenten

Ben je net aangekomen, of voor het eerst op onze site? Neem dan zeker een kijkje bij Om te beginnen.

De Woordenlijst zorgt ervoor dat je zonder problemen als lokale student kan doorgaan op onze campus.

Over ons

VTK organiseert allerlei verschillende activiteiten, van feestjes tot barbecues en van lezingen tot cantussen en evenementen met bedrijven. Sommige evenementen zijn voor verschillende groepen, bijvoorbeeld activiteiten alleen voor eerstejaars studenten andere alleen voor internationale studenten of lokale studenten. We bieden echter veel activiteiten aan voor alle studenten. Alles wat we aanbieden kun je vinden in onze Kalender. Voor internationals specifiek, kijk naar de tekst die is toegevoegd aan elk evenement. Er staat altijd bij wanneer een evenement in het Nederlands plaatsvindt of wanneer het bedoeld is voor lokale studenten. Andere activiteiten staan open voor alle studenten, lokaal en internationaal.

Aan onze faculteit studeren maar liefst meer dan 1200 internationale studenten (doctorandi incluis), wat ze tot de meest internationale van de hele KU Leuven maakt. Daarnaast zijn er ook elk jaar vele lokale studenten die naar het buitenland trekken, van een weekje Athens tot een volledige master met duale diplomering. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we bij VTK een post hebben opgericht die zich met deze verregaande internationalisering bezighoudt.

Het internationaal van dit jaar is:

  • Noah Steinier
  • Cédric Van Gompel
  • Emma Faes
  • Louis Rutgeerts
  • Sepp Swinnen

Contact

Wil je up to date blijven met alle Internationaal specifieke zaken? Scan dan de QR-codes voor onze whatsappgroepen! De meeste belgische studenten gebruiken de Facebook pagina om events in de gaten te houden, als je liever Facebook gebruikt, klik hier.


Whatsappgroep: klik hier
Discord Server: klik hier


WhatsApp Community Discord Server