Eerstejaarswerking

Ben je een eerstejaarsstudent? Welkom bij VTK, wij wensen je veel succes dit jaar met jouw studies! Wij hebben wel veel meer te bieden dan enkel jou succes te wensen. We helpen jou met je studies gedurende het hele academiejaar en organiseren tal van activiteiten zodat jij nooit een avondje alleen op kot moet doorbrengen. In de eerste weken zijn er extra activiteiten, zodat jij jouw medestudenten kunt leren kennen!

Hier een opsomming van wat we zoal te bieden hebben:

Kennismakingsfilmpje

Om de eerste dag wat vertrouwelijker en minder stressvol te maken hebben we een filmpje gemaakt met de belangrijkste locaties voor een eerstejaarsstudent ingenieurswetenschappen.

De eerstejaarsverantwoordelijke van dit jaar neemt jullie mee op de rondleiding. Het filmpje kunnen jullie hier bekijken!

Onthaaldagen 2024-2025

Het onthaalweekend is de ideale afsluiter van de welverdiende zomervakantie, die je een voorproefje geeft van het “student-zijn” in de breedste zin van het woord. In de laatste week voor de start van het academiejaar nodigt VTK je uit voor een eerste kennismaking met je toekomstige medestudenten, VTK, de faculteit, proffen en het studentenleven. Zo zal je de eerste week in Leuven meer bekende gezichten tegenkomen dan je ooit had durven dromen en voel je jezelf er direct al een beetje meer thuis. Niemand verplicht je om te komen, maar iedereen zal het je aanraden. Is het niet voor de nuttige info, dan zeker om nieuwe vrienden te maken en je vakantie af te sluiten met een knaller van formaat.

Inschrijven kan je hier

Onthaalactiviteiten

Ook de eerste week laten wij jou niet gerust! Elke dag plannen we kei leuke activiteiten waar je nog meer studenten kunt leren kennen. De activiteiten zijn heel uitlopend, iedereen vindt er wel iets dat hij leuk vindt! Kom zeker eens kijken!

Een overzicht van de activiteiten vind je hier

PeMe (PeterMeter)

De Peter-Meter (PeMe-) werking brengt eerstejaars studenten in contact met ouderejaars studenten op een ludieke en ontspannen manier. Als eerstejaars heb je zo altijd iemand waarbij je terecht kunt met al je vragen, al dan niet studiegerelateerd. Hierbij helpen je meters en peters je maar al te graag, met al hun tips & tricks! Daarnaast is het natuurlijk ook de bedoeling dat alle PeMe-groepjes hechte vriendengroepen worden waarmee je al eens gezellig een terrasje kan gaan doen of een leuk babbeltje slaan.

Voor meer info klik hier

Kanweek

Kanweek is een jaarwerking tussen eerste- en tweedejaars met als doel het organiseren van een week vol activiteiten voor iedereen die wil meedoen. Zo organiseerden we vorige jaren een fakfeestje, een uitverkochte cantus, een filmavond, een BBQ en een jeneverbosspel.

Het leuke aan kanweek is dat je als eerste- of tweedejaar veel contacten legt en dat je dus heel wat mensen leert kennen. Het is een leuke ervaring en zeker de moeite waard! Je kan het je misschien ook beter voorstellen als een groep toffe mensen bij elkaar, die leuke teambuildingactiviteiten doen en dan een weekje wat meer werken om leuke dingen te organiseren voor anderen.

Meer info vind je hier

PAL (Peer Assisted Learning)

Voor het vierde jaar op rij organiseert VTK het project PAL (Peer Assisted Learning), met de steun van de faculteit Ingenieurswetenschappen en in samenwerkingen met de proffen Mechanica I en het monitoraat. Dit project houdt in dat een groepje van een zevental eerstejaarsstudenten (tutees) een zestal keer tijdens het semester samenkomt met één of twee ouderejaarsstudenten, de zogenaamde tutors. De tutors begeleiden hun groepje in het oplossen van de oefeningen en staan altijd paraat om handige tips & tricks mee te geven. De PAL-sessies gaan dit jaar over de vakken Toegepaste Mechanica, deel 1 in het eerste semester en Thermodynamica in het tweede semester.

Ben je geïnteresseerd klik hier


Ik hoop dat jullie al evenveel zin hebben in het nieuwe academiejaar als wij! We zien er al naar uit jullie allemaal te leren kennen!

Groetjes,

Het onthaalteam en eerstejaarsverantwoordelijke

Vragen? Niet twijfelen en stuur een berichtje naar