Richtingsvertegenwoordiger uitleg en inschrijven

Op deze pagina vind je de namen terug van de studentenvertegenwoordigers die zetelen in:

 • POC
 • Departementsraad
 • Departementsbestuur

Alsook alle informatie over de Riververkiezingen!

Aarzel zeker niet om ons te contacteren via bij vragen!Riververkiezingen


De Riververkiezingen zijn van start gegaan! Stel je jezelf graag kandidaat als River, dan kun je dit doen door deze form in te vullen.

Je kan je kandidaatstellen tot en met woensdag 11/10 23u59. Daarna wordt de form gesloten. Na de kandidaatstellingsperiode zal een bezwarentermijn van start gaan tot maandag 16/10 23u59 . Je naam en enkele gegevens zullen gepubliceerd worden aan de studenten, zodat iedereen de mogelijkheid om eventueel een bezwaar in te dienen.

Zijn er geen bezwaren na de bezwarentermijn? Dan ben je officieel als vertegenwoordiger verkozen! Indien niet zal het neucom een verkiezing starten. De volledige procedure, als aanvulling op het Intern Reglement van VTK, vind je hier.

Op deze pagina kun je de kandidaat-RiVers voor dit academiejaar terugvinden. Indien je wenst een bezwaar in te dienen tegen een van de kandidaten, stuur je een e-mail naar voor maandag 16 oktober 23u59.


Neutraal Comité (Neucom)


De leden van het Neutraal Comité van dit jaar zijn Tom Vangrosveld en Hugo Van Nuffel. Zij zijn collectief bereikbaar op het emailadres . Zij waken over het goede verloop van de Riververkiezingen.

Wil je een beroep indienen tegen het Neucom, dan kun je dit doen door een mail te sturen naar .


Rivers


Wat?

Voor elke richting aan onze faculteit zijn er enkele studenten die de rol van RichtingsVertegenwoordiger (RiVer) opnemen. Zij zijn het aanspreekpunt voor andere studenten en vertegenwoordigen hun richting naar de proffen toe. Hun voornaamste taak is om in de Permanente OnderwijsComissie, afgekort POC, te zetelen. Dit is een vergadering samen met enkele proffen en assistenten van de richting en wordt voorgezeten door de programmadirecteur. Hierbuiten staan ze ook steeds te popelen om de studenten van hun richting te helpen bij problemen.

Rivers zijn de Backbone van ons en van onze faculteit!

Wat wordt er van je verwacht?

 • Dat je je na de verkiezing in een les even kort voorstelt, zodat je jaargenoten weten dat jij hun aanspreekpunt bent voor onderwijsgerelateerde problemen
 • Dat je aanwezig bent op de POC-vergaderingen (ongeveer 6 keer per jaar) en er op een constructieve en tactvolle wijze input levert.
 • Dat je de algemene mening van de studenten uit jouw jaar en richting uitdraagt en niet je eigen mening naar voor schuift.
 • Dat je de ECTS-fiches van de vakken van je opleiding op fouten controleert, helpt om de vakwiki’s en de burgieclan up-to-date te houden en ontbrekende cursussen doorgeeft aan onze cursusdienst.
 • Dat je geregeld aanwezig bent op het VTK Bureau, zodat je op de hoogte blijft van actuele onderwerpen en de algemene studentenstandpunten die we innemen en je daarnaast ook input kan leveren over wat er in jouw POC omgaat.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een unieke kans om mee te werken aan het verbeteren van de opleiding.
 • De gelegenheid om een hele reeks vaardigheden te ontwikkelen die je niet oefent door gewoon les te volgen en te studeren. Je leert hoe je bepaalde standpunten verdedigt en hoe je professioneel communiceert met proffen.
 • Eeuwige dank van Onderwijs en van je studenten.
 • En tot slot als extraatje een bedanking van Onderwijs en uitnodiging voor Riveractiviteiten.

Het gaat helemaal geen grote hap uit je vrije tijd nemen, mocht je dat vrezen. Ook van de professoren moet je zeker geen schrik hebben, zij appreciëren de bijdrage van de studenten! Het zal een interessant jaar zijn om River te worden, aangezien dossiers zoals lesopnames op de POC's besproken zullen worden.


Archief


Wil je je vertegenwoordigers eens graag op foto zien, of wil je bekijken op wie je vroeger kon rekenen? Bezoek dan zeker het RiVer overzicht!