Werkgroepen

Revue

Al meer dan 50 jaar organiseert een grote ploeg burgies en archies een totaalspektakel waarin eens goed gelachen wordt met onze proffen. We combineren hiervoor theater met dans en live muziek. De teksten worden zelf geschreven, het decor wordt ineen geknutseld, de kostuums worden bijeen gestikt, de dansjes worden verzonnen en zelfs de arrangementen voor de muziek werken we zelf uit.

Verschillende werkgroepen leveren gedurende het academiejaar hun bijdrage. Zo zijn alle talenten welkom bij de werkgroepen Acteurs, Muziek(+Zang) en Dans. Heb je te kampen met podiumangst dan kan je achter de schermen meedraaien in de werkgroepen Sgreivers, Decor, Textiel, Promo, Catering, Techniek of IT. Daarnaast kan je ook komen genieten van de interne activiteiten, zoals een kerstfeestje en een cantus, die revue elk jaar organiseert.


Existenz

Wij zijn Existenz, een gedreven groep studenten ingenieur-architect aan de KU Leuven. We werken het hele jaar door aan uiteenlopende projecten om te delen in wat we kennen en kunnen. Existenz onderzoekt architectuur, hoe het beweegt, waar zijn grenzen liggen en hoe we die kunnen verleggen. We brengen gekende theorie in praktijk, verbinden techniek met het artistieke en creëren ruimte(s) voor de toekomst. Existenz werkt al sinds 1995 aan een verhaal, met elk jaar een nieuwe insteek en frisse ideeën. www.existenz.be


BEST

Wie zijn we

Ik wil meer halen uit mijn studententijd dan enkel studeren en feesten. Ik wil mezelf verrijken met soft en hard skills die ze mij niet leren in de aula. Ik wil Europa gaan ontdekken, zonder bakken geld te spenderen of een sabbatjaar te nemen. Ik wil deel uitmaken van een groep ambitieuze en inspirerende gelijkgezinden. Ik wil professionele evenementen leren organiseren en coördineren. Ik wil deel worden van een internationaal netwerk. Ik wil mezelf zo goed mogelijk voorbereiden op mijn leven na de universiteit. Als jij jezelf hierin herkent, ben je bij BEST aan het juiste adres!

BEST (Board of European Students of Technology) is een voortdurend groeiende internationale organisatie bestaande uit technische, wetenschappelijke en ingenieursstudenten. Onze vereniging telt 3500 leden aan 96 universiteiten over 34 verschillende Europese landen.

Meer info

Om meer te weten over BEST Leuven, check je best onze website, Facebook en Instagram pagina. Om lid te worden van BEST Leuven, vul je best deze vorm. Voor meer informatie over BEST Internationaal, kan je ook naar de internationale website surfen.


IAESTE

The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience Ben jij een 3de Bachelor, Masterstudent of net afgestudeerd als ingenieur aan de KU Leuven?! Dan biedt IAESTE je de kans om een onvergetelijke werkervaring op te doen in een bedrijf of een onderzoeksinstelling in het buitenland, die bovendien nog betaald is ook. Met onze stages bouw je niet alleen een waardevolle werkervaring op voor je CV, maar maak je tevens vrienden over de hele wereld. IAESTE begeleidt je bovendien bij alle praktische en administratieve zaken, gaande van huisvesting tot je visum en werkvergunning. Verder organiseert het 'local committee' allerlei activiteiten om je te introduceren in de plaatselijke cultuur en je in contact te brengen met andere stagiairs, zodat je je nooit hoeft te vervelen.

IAESTE is ook steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers om ons huidige team te versterken. We proberen om de 2 weken eens af te spreken met ons team van medewerkers en buitenlandse trainees, dus als jij het ziet zitten om af en toe een pintje te gaan drinken en op stap te gaan met internationale studenten, contacten te leggen met bedrijven en wilt meehelpen aan het organiseren van internationale feestjes of een weekendje naar bijvoorbeeld Parijs, dan is IAESTE iets voor jou !

Heb je interesse om met ons op stage te gaan? Het aftellen is alvast begonnen! De stages komen op 28 januari online, vanaf dan kun je dus appliceren! Je kan binnenkort al wel een stage specificeren op onze gloednieuwe IAESTE wishlist. Er is ook een informatieavond in aantocht, deze gaat door op 14/12 om 20u in BOKU 03.22, iedereen is welkom!

Zie je het zitten om IAESTE te versterken? Aarzel niet om ons te contacteren, wij zijn steeds op zoek naar nieuwe medewerkers!

Je kan ons altijd bereiken via onze Facebook-pagina of door een mailtje te sturen naar .


Statix

Wie zijn we?

Statix is een studentenvereniging voor en door studenten burgerlijk ingenieur bouwkunde aan de KU Leuven. Als werkgroep onder VTK Leuven trachten we bouwkundige kennis te koppelen aan praktische ervaring door een gevarieerd aanbod van activiteiten aan te bieden. Verder is er ook een nauwe samenwerking met het departement Burgerlijke Bouwkunde, die Statix in staat stelt de activiteiten af te stemmen op de praktische noden van de student.

Wat doen we?

Elk semester worden zes à acht activiteiten georganiseerd met als doel de student kennis te laten maken met bouwkunde in al haar facetten. En dat zijn er heel wat. We streven naar een aanbod dat op bouwkundig vlak een maatschappelijke meerwaarde kan betekenen. Verschillende activiteiten leiden daartoe: werf- en bedrijfsbezoeken, lezingen, workshops, deelname aan cases…

Voor wie?

Statix focust zich op bachelor- en masterstudenten van de richting burgerlijk ingenieur bouwkunde en burgerlijk ingenieur-architect. Aangezien een bouwkundig onderwerp soms erg ver kan uitweiden, worden enkele activiteiten ook opengesteld voor geïnteresseerden van andere richtingen (bv archies of andere ingenieursrichtingen) Neem zeker een kijkje op statixleuven.be, facebook of instagram


MECHANIX

Mechanix is een werkgroep binnen VTK die zich bezighoudt met alles wat met werktuigkunde te maken heeft. Via workshops, lezingen, feestjes en nog veel meer hopen wij het studentenleven zowel interessant als plezant te maken!

Ben jij ook gepassioneerd door werktuigkunde, hou dan zeker ook website mechanix.vtk.be en facebook in de gaten!


CHEMIX

Wie zijn we? / Wat doen we?

Chemix is een team van gemotiveerde studenten, dat evenementen organiseert voor studenten met een passie of een zekere nieuwsgierigheid voor Chemische Ingenieurstechnieken (CIT).

Welke evenementen kan je van ons verwachten?

De evenementen die ons team organiseert, kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën: Ludiek, Educatief en Professioneel. De ludieke evenementen hebben als doel het verenigen van studenten en chemie op een ludieke manier en die studenten met elkaar in contact te brengen. De educatieve evenementen hebben als doel een aanvulling te zijn op de onderwerpen die aan bod komen tijdens chemische lessen en een beter chemisch inzicht te creëren in de wereld om je heen. De professionele evenementen ten slotte hebben tot doel een diepgaand inzicht te verschaffen in de manier waarop de concepten van de cursussen worden vertaald naar de professionele omgeving van bedrijven.

Blijf zeker op de hoogte van al onze evenementen door ons te volgen op Facebook en Instagram of regelmatig naar chemix.vtk.be te surfen!