VTK?

VTK staat voor Vlaamse Technische Kring en is de officiële studentenvereniging van de Faculteit Ingenieurswetenschappen. De dagelijkse werking is in handen van het praesidium; een enthousiaste groep vrijwilligers die zich van ganser harte inzet voor jouw welbevinden in Leuven. Dit team is opgedeeld in verschillende posten, waarvan sommige zich rechtstreeks met jou, de student, bezighouden en de andere eerder de ondersteuning van de algemene werking van de kring verzorgen. De belangrijkste uit de eerste categorie vind je hieronder.

Cursusdienst

Cursusdienst, beter gekend als Cudi, is the place to be voor al jouw studienoden. Ze geven een groot deel van de cursussen en boeken uit, en dat tegen de laagste prijzen in Leuven. Heb je een boek nodig dat niet bij hen beschikbaar is? Stuur een mailtje, en in quasi alle gevallen brengen ze het in orde. Je vindt hen in het Theokot.

Theokot

Het Theokot is twee dingen. Enerzijds is het de ruimte in het Thermotechnisch Instituut die je als lid gratis kan huren en waar je ook Cudi vindt, anderzijds is het ook onze broodjesbar die daar gevestigd is. Je kan er terecht voor dagverse broodjes, pannenkoeken en croque monsieurs. Ook worden hier de tickets voor VTK activiteiten verkocht.

Activiteiten, Cultuur, Sport

Deze posten houden zich bezig met ontspanning allerhande. Activiteiten organiseert onder meer TD's (fuiven) en cantussen, Cultuur quizt, houdt lezingen en gaat op citytrip en Sport focust zich op de 24 Urenloop, heeft elke maand een andere initiatiesport in de aanbieding en trekt op skireis.

Bedrijvenrelaties

Studeer je na dit jaar af en ben je op zoek naar een job? Of ben je geïnteresseerd in een stage om je opleiding aan te vullen? Dan ben je bij Bedrijvenrelaties, ook wel BR, aan het juiste adres!

Onderwijs

Onderwijs verdedigt jouw studentenrechten aan de faculteit en de universiteit. Je kan er dan ook met al je opleidingsgerelateerde problemen terecht. Ze zijn ook steeds op zoek naar geëngageerde studenten die zich aan hun departement willen inzetten om de kwaliteit van hun opleiding te waarborgen. Als je hierin geïnteresseerd bent, aarzel dan niet hen te contacteren; je medestudenten zullen je dankbaar zijn!

Fakbar

In fakbar 't ElixIr kan je terecht voor goedkope pintjes en een goeie sfeer.

Internationaal

Ons heb je al gevonden. Wij zijn het aanspreekpunt en de steun en toeverlaat van de internationale student.