Vlaamse Technische Kring

Er zijn verschillende mogelijkheden om buitenlandse ervaringen op te doen, allen met hun eigen duur, mogelijkheden en intensiteit. Hieronder een kort overzicht van de meest gangbare opties:

Erasmus

Veruit de bekenste mogelijkheid, één of twee semesters in het buitenland studeren.

Athens

Een programma waarin studenten uit 1e en 2e Master een week lessen volgen op een buitenlandse universiteit samen met studenten uit heel Europa. Je kan dit één keer per masterjaar doen en krijgt er ook nog eens drie studiepunten voor.

http://eng.kuleuven.be/internationalisation/Athens.html

Buitenlandse stage

Je draait enkele weken mee als ingenieur in een buitenlands bedrijf, organisaties als IAESTE en Humasol kunnen helpen om er één vast te krijgen.

IAESTE

Ben jij een Master of 3de Bachelor?! Dan biedt IAESTE je de kans om een onvergetelijke werkervaring op te doen in een bedrijf of een onderzoeksinstelling in het buitenland die bovendien nog betaald is ook. Met onze stages bouw je niet alleen een waardevolle werkervaring op voor je CV, maar leer je tevens vrienden kennen over de hele wereld. IAESTE begeleidt je bovendien bij alle praktische en administratieve zaken, gaande van huisvesting tot je visum en werkvergunning. Verder organiseert het 'local committee' allerlei activiteiten om je te introduceren in de plaatselijke cultuur en je in contact te brengen met andere stagiairs zodat je je nooit hoeft te vervelen.

IAESTE is ook steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers om ons huidige team te versterken. We proberen elke week minstens 1 keer af te spreken met ons team van medewerkers en buitenlandse trainees, dus als jij het ziet zitten om af en toe een pintje te gaan drinken en op stap te gaan met internationale studenten, contacten te leggen met bedrijven en wilt meehelpen aan het organiseren van internationale feestjes of een weekendje naar bijvoorbeeld Parijs, dan is IAESTE iets voor jou !

Heb je interesse om met ons op stage te gaan en/of zie je het zitten om IAESTE dit jaar te versterken? Je kan ons ook altijd bereiken via onze facebook-pagina of door een mailtje te sturen naar .

http://www.iaeste.org

BEST

Board of European Students of Technology, is een Europese studentenvereniging met als doel de studenten, universiteiten en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. Daarom organiseren wij in Leuven samen met 93 universiteiten over heel Europa heel wat activiteiten, waarvan waarschijnlijk de meest bekende onze Summer Courses en de ingenieurscompetitie zijn. Ben je wel geïnteresseerd in een buitenlandse ervaring, zin om wat international minded mensen te leren kennen of gewoon te strijden voor een plaatsje aan de top in de ingenieurscompetitie? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

http://www.best.eu.org/Leuven

Buitenlands in Leuven

Met aan onze faculteit alleen al meer dan 450 internationale studenten zijn er mogelijkheden genoeg om je te verrijken in buitenlandse culturen zonder je bed naar het buitenland te moeten verplaatsen. Schrijf jezelf in als buddy, kom eens langs op een International Party in 't ElixIr of passeer eens op internationaalweek.

Meer info

Faculteit Ingenieurswetenschappen: http://eng.kuleuven.be/internationalisation/
Erasmus/stages/andere: http://www.kuleuven.be/internationaal/studenten/studereninhetbuitenland/
Humasol: http://www.humasol.be
Buddy programma: http://www.kuleuven.be/orientationdays/buddy.html