Onthaalactiviteiten

Niet alleen voor het academiejaar begint doen we ons best om de nieuwe studenten zich thuis te laten voelen, ook tijdens de eerste weken plannen we activiteiten om de nieuwe eerstejaars zich thuis te laten voelen. Hieronder een overzicht van geplande activiteiten (sommige informatie zal aangepast worden in de loop van de zomervakantie):

Overzicht onthaalactiviteiten 2022

 • Maandag 26 september: Startersdag eerstejaarsstudenten
 • Maandag 26 september: Arenaboit
 • Dinsdag 27 september: Sportactiviteit: beach- en spikeball, kubb en badminton
 • Dinsdag 27 september: Eerstejaars-BBQ
 • Dinsdag 27 september: Eerstejaarsbeerpong
 • Woensdag 28 september: Openingscantus
 • Donderdag 29 september: Stadspel
 • Donderdag 29 september: Eerstejaarsloopje
 • Vrijdag 30 september: Onthaalpicknick

Startersdag eerstejaarsstudenten (onthaalnamiddag)

maandag 26 september 2022  

Wat is de startersdag?

Dit is de eerste dag van het academiejaar! Op deze dag maken we jullie, eerstejaarsstudenten burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur-architect, wegwijs op onze campus en geven we je waardevolle info om het academiejaar succesvol te starten. Tijdens de startersdag zal VTK jullie ook tonen hoe je je Individueel Studieprogramma invult, hoe je Toledo gebruikt en hoe je cursussen bestelt. Na enkele presentaties en een rondleiding krijgen jullie de kans om al het nodige cursusmateriaal af te halen! Het is verplicht om hierop aanwezig te zijn.  

Hoe zal deze dag eruit zien?

Jullie worden op maandag 26 september verwacht op campus Arenberg. De locatie en het tijdstip hangen af van je achternaam en richting. Op de kaart hieronder kan je zien waar de aula's gelegen zijn.

 • Burgerlijk ingenieur-architect: 12u45 aan aula G00.01
 • Burgerlijk ingenieur:
  • achternamen A tot én met L: 12u45 aan aula G00.01
  • achternamen M tot én met Z: 13u45 aan aula G00.06

In deze aula krijgen jullie eerst enkele presentaties te zien. Daarna zullen jullie in kleinere groepjes verdeeld worden en nemen we jullie mee op een rondleiding waar we jullie wegwijs maken op onze speciale campus en jullie van extra uitleg zullen verschaffen. Ook nemen we jullie mee naar een van de pc-klassen om jullie ISP in te vullen en boeken te reserveren.

Tot slot begeleiden we jullie naar het grasveld voor het kasteel waar jullie wat kunnen napraten en genieten van het uitzicht en we jullie voorzien van een drankje. Van daaruit zullen jullie in jullie groepjes je boeken kunnen gaan ophalen in de cursusdienst.  

Voor studenten burgerlijk ingenieur: achternamen M tot én met Z

Aangezien jullie in groten getale aan onze prachtige faculteit komen studeren, gaan de wachttijden aan onze cursusdienst mogelijk oplopen, waardoor deze groep waar jullie tot behoren later pas aan de beurt zal komen. Om jullie 's avonds niet te laten verhongeren zal de rondleiding van deze groep ook langs Alma 3 gaan, het studentenrestaurant van onze campus.

Naam daarvoor zeker wat centjes mee. De prijzen bedragen €4,95 voor de goedkoopste maaltijd (bv. fish & chips; pita met looksaus, salade en gebakken aardappelen ...), €7 voor een spaghetti of koninginnenhapje en €10 voor de specials (bv. spareribs). Je kan ook met de bankkaart betalen.

Vergeet zeker ook niet je studentenkaart mee te nemen!

Wat neem je mee?

Voor je allereerste dag aan de KU Leuven heb je helemaal niet zo veel nodig, behalve een goed humeur en veel goesting!

Daarnaast zijn er misschien toch een paar andere dingen die toch handig zijn mee te nemen:

 • een (grote) rugzak om de cursussen mee te kunnen dragen
 • bij voorkeur een bankkaart om te betalen in de cursusdienst (dit kan tot €250 kosten)
 • eventueel iets kleins om tussendoor te eten en drinken

Vragen?

Heb je nog vragen? Geen probleem! Aarzel zeker niet om ons te contacteren via . Bij dringende zaken kan je steeds bellen op 0471 67 95 98. Bellen mag zelfs op de dag zelf!  

Sportactiviteit: beach- en spikeball, kubb en badminton

dinsdag 27 september 2022 om 17u tot 19u, volleybalvelden naast GBDN (Gebouw De Nayer)  

Ben je een eerstejaar burgie of archie? Heb je zin om nog eens alles uit je sportieve leven te halen en/of kennis te maken met VTK Sport? Kom dan zeker naar onze sportieve onthaalactiviteit! 😄 Je kan komen beachvolleyballen, spikeballen, kubben en/of badminton!

We spelen per tijdslot van 1 uur een toernooi. Ieder team speelt steeds 3 wedstrijden van 20 minuten. Spikeballen wordt in teams van 2 personen gespeeld, beachvolleyballen met 4 personen, kubben per 3 en badminton 1v1.

Je schrijft je alleen in en wij vormen de teams! Ideaal om nieuwe mensen te leren kennen!😁

Inschrijven kan via deze link: https://www.vtk.be/nl/registration-shift/

Eerstejaars-BBQ

dinsdag 27 september 2022 om 18u00 tot 22u00,  

Omdat zelf koken misschien nog niet zo goed lukt hebben we een BBQ voorzien waar jullie lekker kunnen smullen! Er zullen 2 tijdsloten zijn: 1 rond 18u00 en een volgende rond 18u50! Wie graag laat eet of enkel wil komen drinken voorzien we ook een tijdslot om 19u40. Je bent welkom tot 22u00.

Prijzen:

 • 2 vleesjes: 3 euro
 • 3 vleesjes: 4 euro
 • Vegetarisch: 3 euro
 • Drank: GRATIS Inschrijvingslink: volgt nog

Openingscantus

_woensdag 28 september 2022 om 20u00, Waaiberg.

Een echte studententraditie is natuurlijk een cantus en dit kan dus natuurlijk niet ontbreken in de onthaalweek. Indien je het spannend vindt en niet goed weet wat je te wachten staat, zal er om 20u een 'How To-cantus plaatsvinden en hier zal alle uitleg gegeven worden die je nodig zal hebben.

[Praktisch]:

 • Inschrijvingslink: volgt nog
 • Deuren: 20u00
 • Io Vivat: 20u30
 • Bier: €12 / €15
 • Water: €4 / €6
 • Breng je Ecocup mee!
 • Bij vragen, stuur je best naar !

Onthaal Stadspel

maandag 26 september 2022 om 19u00, woensdag 28 september 2022 om 16u00 en donderdag 29 september om 20u00 , Leuven (!!Stadhuis!!)

"WA IS DA LEUVEN?- Onthaalstadsspel Nieuw in Leuven? 🤗 Eerstejaars aan de faculteit ingenieurswetenschappen? Vraag jij je af waar de place-to-be’s zijn? 🌵Wil je wat cultuur op snuiven? 🏛Ontdek je graag de perfecte hangplekjes? 🤸‍♂️Of wil je gewoonweg 5 DRANKBONNEN winnen? 🍻Kom dan zeker naar HET onthaalstadsspel voor eerstejaars “Wa is da Leuven?”. Ontdek samen met je mede-eerstejaars je nieuwe thuis! Exact drie keer hebben jullie de kans om deel te nemen! Wat DRIE keer?? 😵 Ja! Er is geen limiet op het aantal keren dat je deelneemt. Elke winnaars groep wordt de dag erna gepost en kan zijn bonnetjes komen halen op de laatste dag (do 22u00 in ‘t ElixIr). 👑 Natuurlijk kunnen eerdere winnaars niet meer winnen.

 • RECAP - Wanneer? Ma 19u00-21u00 Woe 16u00-18u00 Do 20u00-22u00 + BOIT in ‘t ElixIr 🎊 Inschrijven? Niet nodig! Teams worden ter plekken gemaakt per 5. Je kan alleen komen of met vrienden, maar pas ter plekke worden de groepjes gemaakt. Waar? Verzamelen aan de trappen Stadhuis Leuven Wat neem je mee? GSM📱 + pen 🖋

Eerstejaarsloopje

donderdag 29 september 2022 om 20u00, Ingang atletiekpiste

Eerstejaars burgerlijk ingenieur(-architect) en nog geen 24 urenloop meegemaakt? Speciaal voor jou organiseert VTK Sport het eerstejaarsloopje!! 🏃‍♀️🏃‍♂️ Kom gezellig meetrainen met een hoop andere eerstejaars en ontdek samen de wondere wereld van de 24 urenloop. Loop nadien ook je snelste 530m om zo terecht te kunnen komen in het speedyteam van VTK! 🦵🏆 Het loopje zal doorgaan op donderdag 29 september om 20u00. Dus trek die loopschoenen aan en SAMEN verslaan we Apolloon!!! 🔥🔥🔥

.

Picknick

vrijdag 30 september 2022 om 12h30, grasveld aan Theokot

Om de drukke eerste week af te sluiten, hebben we een picknick voorzien tijdens de middagpauze. Je kan je zowel alleen als per 2 inschrijven. Er wordt een picknickbuffet voorzien waar je zoveel van mag eten als je wilt. Een mooie gelegenheid dus om nog wat nieuwe mensen te leren kennen en je middagpauze te vullen.

Inschrijven voor deze heerlijke picknick volgt nog.

PeMe Kick-Off

maandag 3 oktober 2022 om 20h00, Alma 3

De PeMe Kick-Off is het begin van een spetterend PeMe-jaar vol vriendschappen en leuke activiteiten! Het is de ideale gelegenheid om als eerstejaars een groep toffe en ervaren ouderejaars te leren kennen en dit alles bij een gezellig drankje. De ouderejaars krijgen zo ook de kans om te bonden met de nieuwe studenten en al hun wijsheden, al dan niet studiegerelateerd ;), door te geven aan de nieuwe generatie! Fun gegarandeerd!

Schrijf je in via: (volgt nog) als eerstejaars voor maandag 3 oktober.

Schrijf je in via: (volgt nog) als tweedejaars voor maandag 3 oktober.

Wat is de PeMe-werking?

De PeMe-werking brengt eerstejaarsstudenten in contact met ouderejaars studenten op een ludieke en ontspannen manier. Als eerstejaars heb je zo altijd iemand waarbij je terecht kunt met al je vragen, al dan niet studiegerelateerd. Hier zullen je meters en peters je maar al te graag bij helpen door je al hun tips & tricks bij te brengen! Daarnaast is het natuurlijk ook de bedoeling dat alle PeMe-groepjes hechte vriendengroepen worden waarmee je al eens gezellig een terrasje kan gaan doen of een leuk babbeltje slaan.

Verder zullen er gedurende het jaar nog enkele activiteiten georganiseerd worden die specifiek voor PeMe-groepjes bedoeld zijn. Teambuilden en elkaar (nog) beter leren kennen zal in deze activiteiten dan ook telkens het centrale thema zijn.