Onthaalactiviteiten eerste weken

Niet alleen voor het academiejaar begint doen we ons best om de nieuwe studenten zich thuis te laten voelen, ook tijdens de eerste weken plannen we activiteiten om de nieuwe eerstejaars zich thuis te laten voelen. Hieronder een overzicht van geplande activiteiten (sommige informatie zal aangepast worden in de loop van de zomervakantie):

Overzicht onthaalactiviteiten 2022

 • Maandag 26 september: Startersdag eerstejaarsstudenten
 • Maandag 26 september: TBA
 • Dinsdag 27 september: TBA
 • Woensdag 28 september: TBA
 • Woensdag 28 september: TBA
 • Donderdag 29 september: TBA
 • Vrijdag 30 september: TBA

Startersdag eerstejaarsstudenten (onthaalnamiddag)

maandag 26 september 2022  

Wat is de startersdag?

Dit is de eerste dag van het academiejaar! Op deze dag maken we jullie, eerstejaarsstudenten burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur-architect, wegwijs op onze campus en geven we je waardevolle info om het academiejaar succesvol te starten. Tijdens de startersdag zal VTK jullie tonen hoe je je Individueel Studieprogramma invult, hoe je Toledo gebruikt en hoe je cursussen bestelt. Na enkele presentaties en een rondleiding krijgen jullie de kans om al het nodige cursusmateriaal af te halen! Het is verplicht om hierop aanwezig te zijn.  

Hoe zal deze dag eruit zien?

Jullie worden op maandag 26 september verwacht op campus Arenberg. De locatie en het tijdstip hangen af van je achternaam en richting. Op deze kaart kan je zien waar de aula's gelegen zijn.

 • Burgerlijk ingenieur-architect: 16u aan aula L00.06
 • Burgerlijk ingenieur:
  achternaam A-F: 12u aan aula L00.06
  achternaam G-Q: 14u aan aula C300 - Aula C
  achternaam R-Z: 18u aan aula C300 - Aula C

In deze aula krijgen jullie eerst enkele presentaties en zullen we jullie helpen bij het invullen van jullie Individueel Studieprogramma (ISP) en bij het bestellen van jullie cursussen. Dit zal ongeveer twee uur duren. Hierna begeleiden we jullie naar het grasveld voor het kasteel waar jullie wat kunnen napraten en genieten van het uitzicht. Van daaruit kunnen jullie naar de cursusdienst gaan en eventueel een rondleiding volgen. Let er wel op dat de wachttijd aan de cursusdienst tot twee uur kan oplopen.  

Wat neem je mee?

 • een opgeladen laptop
 • een (grote) rugzak om de cursussen mee te kunnen dragen
 • bij voorkeur een bankkaart om te betalen in de cursusdienst (dit kan tot €250 kosten)
 • eventueel iets om te eten en drinken  

Vragen?

Indien je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via . Bij dringende zaken (op de dag zelf) kan je steeds bellen op 0471 79 25 32.  

Eerstejaarsbar in samenwerking met Existenz

maandag 27 september 2021 om 18u00, Grasveldje aan Arenbergkasteel

Na een hele drukke eerste dag van het academiejaar is het tijd om even te relaxen. Kom samen met je nieuwe vrienden genieten van de eerste avond in Leuven. Wij voorzien voor jullie lekkere drankjes. Daarnaast kan je met je vrienden enkele spelletjes spelen zoals Kubb of mikado. Een top avond zal het zeker zijn!

Beachvolley- & baseball toernooi

dinsdag 28 september 2021 om 16u tot 19u, volleybal en baseball veld op Sportkot (aan gebouw De Nayer)  

Ben jij een eerste jaar burgie of archie? Ben jij sportief of wil je eens kennismaken met VTK sport? Kom dan naar onze onthaalactiviteit! Je kan komen spikeballen, beachvolleyballen en/of trefballen! We spelen per tijdslot een toernooi. Ieder team speelt steeds 3 wedstrijden van 20 minuten. Spikeballen wordt in teams van 2 personen gespeeld, beachvolleyballen met 4 personen en trefbal met 6. Je schrijft je alleen in en wij vormen de teams! Ideaal om nieuwe mensen te leren kennen! Wanneer is dit? -> dinsdag 28/9 van 15u tot 17u Je kan je vanaf zondag 26/9 20u in een tijdslot inschrijven via https://www.vtk.be/nl/registration-shift/ . Schrijf je dus maar snel in, want de plaatsen zijn beperkt! 15u-16u en 16u-17u Spikeball Beachvolleybal Trefbal Tot dan!

EerstejaarsBBQ

woensdag 29 september 2021 om 18u00 tot 22u00,  

(inschrijvingslink volgt)

Omdat zelf koken misschien nog niet zo goed lukt hebben we een BBQ voorzien waar jullie lekker kunnen smullen! Er zullen 2 tijdsloten zijn: 1 rond 18u00 en een volgende rond 18u50! Wie graag laat eet of enkel wilt komen drinken voorzien we ook een tijdslot om 19u40. Je bent welkom tot 22u00.

Prijzen:

 • 2 vleesjes: 3 euro
 • 3 vleesjes: 4 euro
 • Vegetarisch: 3 euro
 • Drank: GRATIS Inschrijvingslink: on.vtk.be/inschrijvingen-onthaalbbq

Onthaal Stadspel

woensdag 29 september 2021 om 21u00, Leuven (!!Stadhuis!!)

Ben jij een eerstejaar Ingenieurswetenschappen(-Architect) in Leuven? Ken je de stad nog niet zo goed? Dan is het Onthaal stadsspel, jouw ludieke oplossing! We nemen jullie mee door de prachtigste/interessantste/nuttigste locaties van Leuven. BELANGRIJKE INFO! Jozef is ontsnapt! Pas op voor hem! Kom niet in zijn buurt! Vermijd de omgeving van Leuven! We doen er alles aan om Jozef snel terug te vinden!

Praktisch:

*Wanneer? 29/09

*Start? 21u00

*Einde? 23u00

*Waar? We verzamelen om 21u op het !!Stadhuis!! in Leuven πŸ›

*Inschrijvingen? on.vtk.be/inschrijvingen-onthaalstadsspel

*Deadline: 29/09 om 12u00

*Corona: We houden ons aan de huidige Corona-maatregelen. 🦠

Eerstejaarsloopje

donderdag 30 september 2021 om 21u00, Ingang atletiekpiste

Eerstejaar burgerlijk ingenieur (architect) en nog geen 24 urenloop meegemaakt? Speciaal voor jou organiseert VTK sport het eerstejaarsloopje!! πŸƒβ€β™€οΈπŸƒβ€β™‚οΈ Kom gezellig meetrainen met een hoop andere eerstejaars en ontdek samen de wondere wereld van de 24 urenloop. Loop nadien ook je snelste 530m om zo terecht te kunnen komen in het speedyteam van VTK! πŸ¦΅πŸ† Het loopje zal doorgaan op donderdag 30 september om 20u30. Dus trek die loopschoenen aan en Keep the Fire burning!!! πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯

.

Picknick

vrijdag 1 oktober 2021 om 12h30, grasveld aan Theokot

Om de drukke eerste week af te sluiten, hebben we een picknick voorzien tijdens de middagpauze. Je kan je zowel alleen als per 2 inschrijven. Er wordt een picknickbuffet voorzien waar je zoveel van mag eten als je wilt. Een mooie gelegenheid dus om nog wat nieuwe mensen te leren kennen en je middagpauze te vullen.

Inschrijven voor deze heerlijke picknick kan hier

PeMe Kick-off

maandag 4 oktober en dinsdag 5 oktober 2021 om 20h00, Alma 3

De PeMe Kick-off is het begin van een spetterend PeMe-jaar vol vriendschappen en leuke activiteiten! Het is de ideale gelegenheid om als eerstejaars een groep toffe en ervaren ouderejaars te leren kennen en dit alles bij een gezellig drankje. De ouderejaars krijgen zo ook de kans om te bonden met de nieuwe studenten en al hun wijsheden, al dan niet studiegerelateerd ;), door te geven aan de nieuwe generatie! Fun gegarandeerd!

Schrijf je hier in als eerstejaars voor maandag 4 oktober, schrijf je hier in als tweedejaars voor maandag 4 oktober

Schrijf je hier in als eerstejaars voor dinsdag 5 oktober, schrijf je hier in als tweedejaars voor dinsdag 5 oktober

Wat is de PeMe werking?

De PeMe werking brengt eerstejaars studenten in contact met ouderejaars studenten op een ludieke en ontspannen manier. Als eerstejaars heb je zo altijd iemand waarbij je terecht kunt met al je vragen, al dan niet studiegerelateerd. Hier zullen je meters en peters je maar al te graag bij helpen door je al hun tips&tricks bij te brengen! Daarnaast is het natuurlijk ook de bedoeling dat alle PeMe-groepjes hechte vriendengroepen worden, waarmee je al eens gezellig een terrasje kan gaan doen of een leuk babbeltje slaan.

Verder zullen er gedurende het jaar nog enkele activiteiten georganiseerd worden die specifiek voor PeMe-groepjes bedoeld zijn. Teambuilden en elkaar (nog) beter leren kennen zal in deze activiteiten dan ook telkens het centrale thema zijn.