Vlaamse Technische Kring

Niet alleen voor het academiejaar begint doen we ons best om de nieuwe studenten zich thuis te laten voelen, ook tijdens de eerste weken plannen we activiteiten om de nieuwe eerstejaars zich thuis te laten voelen. Hieronder een overzicht van geplande activiteiten (sommige informatie zal aangepast worden in de loop van de zomervakantie):

Onthaalnamiddag

maandag 23 september 2019 om 13u00, 200C (Campus Arenberg III)  

Op maandag maken we je met plezier wegwijs op onze campus en geven we jou alle waardevolle info om de eerste weken door te komen.  

We voeren je langs alle belangrijke gebouwen, helpen je bij het registreren op de VTK website en bij het bestellen van jullie cursussen (die je later op de dag kan afhalen op de cursusdienst).
Daarnaast zal de decaan en onze praeses jullie verwelkomen met een speech. P&O (of architectuurontwerp voor de archies) wordt ook kort besproken.  

Om 13u00 worden jullie verwacht aan gebouw 200C op Campus Arenberg III, in het volgende auditorium:
Groep A (Achternaam A-L): Auditorium A (Lokaal 200C 01.27)
Groep B (Achternaam M-Z): Auditorium B (Lokaal 200C 01.17)
Burgerlijk Ingenieur Architect: Auditorium C (Lokaal 200C 01.05)

Een kaartje om het een beetje duidelijk te maken waar we jullie juist verwachten.

200C

Boekenverkoop eerstejaars

Op dezelfde dag als de rondleiding (maandag 23/9 en dus nog voor je eerste les) kun je je boeken komen afhalen bij de VTK Cursusdienst. Om te zorgen dat niet alle eerstejaars op hetzelfde moment naar de cursusdienst komen, vragen we je om per achternaam te komen:
Achternamen vanaf A-E worden verwacht tussen 16u45 en 18u15
Achternamen vanaf F-L worden verwacht tussen 18u15 en 19u45
Achternamen vanaf M-T worden verwacht tussen 19u45 en 21u15
Achternamen vanaf U-Z worden verwacht tussen 21u15 en 22u45
Dit wordt gedaan om te vermijden dat de wachtrijen te groot zouden worden. Tot dan!

Eerstejaars fietszoektocht

dinsdag 24 september 2019 om 16u15 of om 18u15, Grasveld Alma 3  

Inschrijven kan hier vanaf 16/09.

Als nieuwe student in een stad als Leuven is je weg vinden niet altijd even gemakkelijk. De eerstejaars fietszoektocht is daarom de perfecte gelegenheid om in kleine, ter plekke samengestelde groepjes de belangrijkste plekjes voor burgerlijk ingenieurs te verkennen! De zoektocht bestaat uit een aantal leuke opdrachten. Het beste team kan zich dan ook aan een prijs verwachten. Om Leuven maximaal te kunnen ontdekken werken we in 2 shiften, om 16u15 en om 18u15. Vergeet zeker je fiets niet en een opgeladen gsm!

EerstejaarsBBQ

dinsdag 24 september 2019 om 18u00 of om 19u30, grasveld voor Alma 3  

Inschrijven kan hier vanaf 16/09.

Omdat zelf koken misschien nog niet zo goed lukt hebben we een BBQ voorzien waar jullie lekker kunnen smullen!

Prijzen:

Gezamenlijk loopje

woensdag 25 september 2019 om 20u30, Ingang atletiekpiste

Voor de spetterende openingsTD die avond kunnen de beentjes wat opgewarmd worden op ons eerste gezamenlijk loopje van het jaar. Dit loopje is zowel gericht op de studenten die tijdens de zomervakantie hun conditie ergens verloren hebben of zelfs gewoon helemaal van nul willen beginnen, als voor de mensen die ambitie hebben voor het speedyteam van VTK op de befaamde 24 Urenloop. Kom dus zeker eens langs en leer ook zo het nieuwe sportteam van VTK kennen.

Kick-Off TD met Ekonomika

woensdag 25 september 2019 om 22u00, Alma 2

Zin om deel te nemen aan de eerste TD van VTK en Ekonomika van het jaar? Kom dan zeker woensdagavond naar Alma 2, dat je hopelijk al weet zijn dankzij de fietszoektocht, en geniet van een goed feestje! Als eerstejaar mag je helemaal gratis binnen (als je aankomt voor 23u30 weliswaar)!

Beachvolleybaltoernooi

donderdag 26 september 2019 om 14u00, volleybalterreinen voor Gebouw De Nayer

Schrijf je binnenkort hier in.

Voor wie toch nog het zomergevoel wat langer wil vasthouden, en dit in combinatie met wat sport, is donderdagnamiddag zeker welkom! Goed kunnen volleyballen is van minder belang, je amuseren en nieuwe medestudenten leren kennen des te belangrijker. Schrijf je zeker in en we maken ter plaatse de groepjes. Vergeet ook zeker je sportkaart (studentenkaart dus) niet!

Gezamenlijk eten in de Alma

donderdag 26 september 2019 om 18u15, Alma 3

Alma 3 is onze surrogaatmoeder die liefdevol ons eten voor ons klaarmaakt, u gepast geld teruggeeft, frietjes laat bijnemen en de afwas doet.
Om jullie te laten kennismaken met dit studentenrestaurant met democratische prijzen, nodigen we jullie uit om er donderdagavond met ons te komen eten. Kom er bij en zet je naast ons!
We verzamelen ons buiten voor de deur van Alma 3, zo kunnen jullie samen met ons jullie bordjes laten volscheppen.

Peter/Meter avond

maandag 30 september 2019 om 20u00, Alma 3

Inschrijven kan hier vanaf 23/09.

Zit je voor het eerste jaar in Leuven en heb je geen idee hoe je moet beginnen aan die gigantische berg cursussen? Lijkt het je wel handig om mensen te leren kennen die notities hebben en je helpen aan oude examenvragen? Kom dan maandag 30 september 2019 om 20u00 naar Alma 3. Daar krijgen jullie een groepje bestaande uit enkele toffe tweede- en/of derdejaars toegewezen als jullie peters en/of meters die je graag het hele jaar door helpen met al je vragen. Je wordt samen met je groepje naar een café op de Oude Markt gestuurd om te genieten van een fris pintje samen met je peters en meters. Daarna zijn jullie welkom in onze fakbar voor een gratis vat!

Meer informatie over activiteiten voor 1e- en 2e-jaarsstudenten later op het jaar vind je op: de pagina voor 1e- en 2e jaarswerking.