Vlaamse Technische Kring

Niet alleen voor het academiejaar begint doen we ons best om de nieuwe studenten zich thuis te laten voelen, ook tijdens de eerste weken plannen we activiteiten om de nieuwe eerstejaars zich thuis te laten voelen. Hieronder een overzicht van geplande activiteiten (sommige informatie zal aangepast worden in de loop van de zomervakantie):

Overzicht onthaalactiviteiten 2021

Startersdag eerstejaarsstudenten

maandag 21 september 2020  

Wat is de startersdag?

Dit is de eerste dag van het academiejaar! Op deze dag maken we jullie, eerstejaarsstudenten burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur-architect, wegwijs op onze campus en geven we je waardevolle info om het academiejaar succesvol te starten. Daarvoor hebben wij (VTK, de faculteitskring) in samenwerking met de faculteit ingenieurswetenschappen een programma opgesteld.  

Hoe zal deze dag eruit zien? (opgelet deze informatie is verouderd)

Alle eerstejaarsstudenten worden onderverdeeld in 12 groepen, waarbij elke groep zo'n 50 studenten zal bevatten. Elke groep zal tijdens de startersdag hetzelfde programma volgen, maar eventueel in een andere volgorde en op een ander startuur.
 

Je dag zal starten met een korte verwelkoming in een auditorium door onze decaan (of één van onze vice-decanen) en de praeses van VTK. Vervolgens zul je in het auditorium allerlei uitleg krijgen over o.a. Toledo, "ISP", je examenrooster enz. Daarnaast helpen we je met je registratie op de VTK website zodat je via de site alvast je cursussen kan reserveren. Later op de dag haal je dan je cursussen af in onze cursusdienst. In de cursusdienst kan je betalen met cash of bancontact (+ MasterCard en Visa), waarbij bancontact de voorkeur heeft. Vóór dit moment, is er ook nog een rondleiding gepland waarbij we je de belangrijkste gebouwen van de campus tonen. Een gedetailleerde planning vind je alvast via deze link.  

In het auditorium heb je een laptop (of smartphone) nodig. Vergeet dus zeker niet om je laptop (of smartphone) mee te nemen! Indien je niet over een laptop beschikt, kan je ook terecht in een pc-klas. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen. Gelieve dus op voorhand door te geven indien je zelf niet over een laptop beschikt, door een mailtje te sturen naar !  

Afhankelijk van je groepsnummer (1 t.e.m. 12), zal je startuur en de aula waar je naar toe moet gaan, verschillen:
Groep 1: start om 8u00 in auditorium L00.06
Groep 2: start om 8u30 in auditorium L00.07
Groep 3: start om 10u30 in auditorium L00.06
Groep 4: start om 10u30 in auditorium C300 - Aula C
Groep 5: start om 11u00 in auditorium L00.07
Groep 6: start om 13u00 in auditorium L00.06
Groep 7: start om 13u30 in auditorium L00.07
Groep 8: start om 15u30 in auditorium L00.06
Groep 9: start om 15u30 in auditorium C300 - Aula C
Groep 10: start om 16u00 in auditorium L00.07
Groep 11: start om 8u00 in auditorium C300 - Aula C
Groep 12: start om 13u00 in auditorium C300 - Aula C
 

Je zal in de week van 14/09 een mail ontvangen (op je studentenmailadres = ) waarbij je te weten zal komen tot welke groep je behoort. Hou dus zeker ook je studentenmail in de gaten. Om je studentenmail te kunnen gebruiken, moet je je KU Leuven account al geactiveerd hebben. Dit kan je doen nadat je bent ingeschreven. Meer informatie vind je via deze link (onder het puntje "Activeer je account"). Het is belangrijk dat je je KU Leuven account reeds activeert omdat je anders hier geen mails op kan ontvangen!

Meer info over de auditoria:

Wat neem je dus mee?

COVID-19

Om het risico op verspreiding van COVID-19 zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal maatregelen die worden genomen op deze dag. Zo zal je steeds je handen moeten ontsmetten bij het betreden van de aula en ook een mondmasker moeten dragen op heel de campus. Breng dus zeker een mondmasker mee. Daarnaast zullen de aula's slechts voor één vijfde bezet worden om op die manier de social distancing te kunnen garanderen.

Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, kan je ons altijd bereiken via ! We kijken er al naar uit om jullie te ontvangen!  

Eerstejaarsbar in samenwerking met Existenz

maandag 27 september 2021 om 18u00, Grasveldje aan Arenbergkasteel

Na een hele drukke eerste dag van het academiejaar is het tijd om even te relaxen. Kom samen met je nieuwe vrienden genieten van de eerste avond in Leuven. Wij voorzien voor jullie lekkere drankjes. Daarnaast kan je met je vrienden enkele spelletjes spelen zoals Kubb of mikado. Een top avond zal het zeker zijn!

Beachvolley- & baseball tournooi

dinsdag 28 september 2021 om 16u tot 19u, volleybal en baseball veld op Sportkot (aan gebouw De Nayer)  

(inschrijvingslink volgt)

Voor wie toch nog het zomergevoel wat langer wil vasthouden, en dit in combinatie met wat sport, is donderdagnamiddag zeker welkom! Goed kunnen volleyballen is van minder belang, je amuseren en nieuwe medestudenten leren kennen des te belangrijker. Schrijf je zeker in en we maken ter plaatse de groepjes. Je kan je ook al met een groepje inschrijven! Vergeet ook zeker je sportkaart (studentenkaart dus) niet!

EerstejaarsBBQ

woensdag 29 september 2021 om 18u00 tot 22u00,  

(inschrijvingslink volgt)

Omdat zelf koken misschien nog niet zo goed lukt hebben we een BBQ voorzien waar jullie lekker kunnen smullen! Er zullen 2 tijdsloten zijn: 1 rond 18u00 en een volgende rond 18u50! Wie graag laat eet of enkel wilt komen drinken voorzien we ook een tijdslot om 19u40. Je bent welkom tot 22u00.

Prijzen:

Eerstejaarsloopje

woensdag 29 september 2021 om 21u00, Ingang atletiekpiste

Na de heerlijke BBQ die avond kunnen de beentjes wat opgewarmd worden op ons eerste gezamenlijk loopje van het jaar. Dit loopje is zowel gericht op de studenten die tijdens de zomervakantie hun conditie ergens verloren hebben of zelfs gewoon helemaal van nul willen beginnen, als voor de mensen die ambitie hebben voor het speedyteam van VTK op de befaamde 24 Urenloop. Kom dus zeker eens langs en leer ook zo het nieuwe sportteam van VTK kennen.

Inschrijvingen kan voor volgende trainingen: (inschrijvingslink volgt)

Stadspel + Fakbartocht

donderdag 30 september 2021 om 21u00, Leuven

Om Leuven wat beter te leren kennen en je wat wegwijzer te maken, organiseren we een heus stadspel in de stad. Zo leer je niet alleen de belangrijke bekende locaties, maar ook de geheime pareltjes van Leuven. Na afloop is er een fakbartocht om ook de feest-/ drinkplekjes van de andere kringen te leren kennen. Zo word je niet alleen vertrouwd met Leuven, maar ook met het nachtleven in de studentenstad.

(inschrijvingslink volgt)

Picknick

vrijdag 1 oktober 2020 om 21u00, grasveld Arenberg

Om de drukke eerste week af te sluiten, hebben we een picknick voorzien in de middag. Je kan je zowel alleen inschrijven als in groepje. Wanneer je alleen ingeschreven bent, kan je ook aanduiden of je graag in een groepje zou willen zitten om andere jaargenoten te leren kennen. Wij stellen dan zelf een groepje samen.

(inschrijvingslink volgt)