Nieuws - Stellenbosch University Think Tank — 24 oktober
Voor de multidisciplinaire “KU Leuven – Stellenbosch University Think Tank, editie 2016” zijn wij op zoek naar:
15 Master studenten
De “KU Leuven – Stellenbosch University Think Tank” is een extra-curriculair en bij uitstek multidisciplinair onderzoeksprogramma voor uitmuntende masterstudenten dat kadert binnen het Preferentiële Samenwerkingsakkoord tussen KU Leuven en de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). Het programma staat onder leiding van een academisch coördinator, bijgestaan door een interdisciplinair academisch team. De geselecteerde studenten zullen samen met hun 15 collega’s van de Universiteit van Stellenbosch gedurende 10 maanden (februari – november 2016) werken rond een centraal thema en een aantal deelgebieden. De Think Tank ontwikkelt een procesmatige benadering van het gekozen thema en zorgt voor de invulling van de onderzoekscomponenten ervan.
Aan het einde van het proces (november 2016) worden de resultaten van de Think Tank in een finale vorm gegoten tijdens een gezamenlijke ‘workshop week’ aan de Universiteit van Stellenbosch, met als sluitstuk een publiek symposium waar de bevindingen zullen worden voorgesteld.
Deze oproep staat open voor studenten uit ALLE faculteiten van de KU Leuven.
Geselecteerde studenten die deelnemen aan het volledige traject en het proces met succes en meerwaarde afronden zal een certificaat worden toegekend waaruit hun succesvolle deelname aan dit multidisciplinaire en interculturele onderzoeksprogramma blijkt.
Het thema voor de “KU Leuven – Stellenbosch University Think Tank, editie 2016” is:
Brave new world?
Combineren van technologie en samenleving: kansen, uitdagingen en bedreigingen voor de kwaliteit van het leven
Deelthema’s van het 2016 thema:
· Gezondheid · Duurzaamheid · Onderwijs · Sociale relaties, identiteit en veerkracht · Recht en ethiek
Meer info over deze deelthema’s is beschikbaar in de bijlage.
Voorwaarden voor deelname: · Kandidaten hebben uitstekende academische resultaten behaald bij de afronding van hun Bachelorstudies (top 10%). · Ze tonen maatschappelijk engagement en een interesse in maatschappelijke vraagstukken en zijn bereid de eigen initiële academische vorming in te zetten in een multidisciplinaire en interculturele context. · Kandidaten zijn bereid zich gedurende langere tijd en onder begeleiding van een academisch coördinator te engageren in een extra-curriculair onderzoeksproject. · Kandidaten beschikken bovendien over een goede operationele kennis van het Engels en degelijke communicatieve vaardigheden. · Bij de start van het Think Tank programma (februari 2016) ingeschreven zijn als masterstudent aan de KU Leuven.
Kandidaatstelling en selectie: Kandidaturen dienen volgende elementen te bevatten: · Een gedetailleerd curriculum vitae; · Een motivatiebrief van maximum 1 pagina; · Een kopie van de resultaten van de afgewerkte bacheloropleiding
Kandidaturen dienen via e-mail te worden ingediend bij (Dienst Internationalisering) en moeten ons bereiken vóór maandag 10 november 2015.
Uit alle ontvangen kandidaturen zullen 15 deelnemers geselecteerd worden.
Kennisgeving van al dan niet selectie zal gebeuren in de periode 23/11 – 27/11/2015. Deze editie van de “KU Leuven – Stellenbosch University Think Tank” start vanaf februari 2016 en wordt beëindigd tijdens de afsluitende ‘workshop week’ in november 2016.
De reiskosten (vluchten) in het kader van de ‘workshop week’ zullen worden gedekt door KU Leuven, accommodatie wordt voorzien door de Universiteit van Stellenbosch.
Danny Pieters Vicerector Internationalisering