Vlaamse Technische Kring

Bloedserieus — 12 March

Bloeders en zusters, bloedverwanten kortom, 
Onze vorige succesvolle editie van de Bloedserieusweek in november 2012 – waar we maar liefst 4415 (!) donoren mochten verwelkomen, dames en heren! – zindert nog steeds na in de mooiste dromen van menig Bloedserieuzer, hiervoor willen we u nogmaals oprecht bedanken! MAAR! Dagelijks hebben nog steeds ongelooflijk veel mensen - en dan voornamelijk studenten zoals u en ik - bloed nodig. Voor velen is deze kostbare vloeistof zelfs levensnoodzakelijk, een onbetaalbaar naastengeschenk, waarbij we belangeloos moeten (en gelukkig ook kùnnen) rekenen op de talrijke donaties van onze bloeddonoren. Jaarlijks vallen echter ook vele donoren terug af, bijvoorbeeld omdat ze de leeftijdsgrens bereikt hebben, dus hebben we telkens behoefte aan vele nieuwe donoren! Bij deze dan ook een warme oproep en een nieuwe uitdaging om het record van vorige editie te verpulveren, dat het geen naam meer heeft! Kom dus langs tijdens de Bloedserieusweek van maandag 18 tot en met donderdag 21 maart 2013!   Het wordt weer een week vol plezier, vol jolijt, maar vooral vol bloed! Begeef u dan ook allen massaal naar: De Universiteitshallen van 11u tot 20u op maandag en dinsdag
en naar het Gymnasium van 11u tot 20u op woensdag en donderdag! 
Bovendien is het Bloedtransfusiecentrum op Gasthuisberg de hele Bloedserieusweek open van 8u30 tot 20u!   Voor ons gemak én voor uw gemak is het handig om u op voorhand in te schrijven op www.bloedserieus.be! Hier vindt u ook alle info omtrent de voorwaarden om bloed te mogen geven, maar aarzel zeker niet om bij onduidelijkheden het Rode Kruis te contacteren via  of op 016/31.61.61. U vindt ons eveneens op Facebook als ‘Bloedserieus Leuven’. Hopelijk vindt u de tijd om langs te komen, maar als het niet zou lukken: voel u vrij om op eender welk moment buiten de Bloedserieusweek het Bloedtransfusiecentrum te bezoeken!    Voor alle bloeddonoren zijn er tijdens de week ook leuke avondactiviteiten en een gratis goodiebag voorzien: Maandagavond is er een sfeervolle Bloody Cantus @ ZaMo (deuren 20u30, Io Vivat om 21u; 8 euro voor Stella ; 3 euro voor water. Vooraf inschrijven noodzakelijk, zie www.bloedserieus.be of ‘Bloedserieus Leuven’ op Facebook). 
Dinsdagavond spelen we om 21u (deuren 20u45) de film ‘Drive’ in ILT 00.176  te Dekenstraat 6 (gratis voor iedereen). Dat wordt cinema van de bovenste plank! 
Woensdag gaan we verder met het verwennen van de bloedgevers vanaf 21u (deuren 20u45) met hilarische optredens van Preparee en Henk Rijckaert (bloedgevers: gratis, anderen: 10 euro). 
Donderdagavond sluiten we een hopelijk weer fantastische Bloedserieusweek af met een avonturenavond van jewelste vanaf 18u! Een warm welkom aan alle durvers!  
Kom bloed geven! Elke druppel doet leven! Het Bloedserieusteam