Vlaamse Technische Kring

Niet alleen voor het academiejaar begint doen we ons best om de nieuwe studenten zich thuis te laten voelen, ook tijdens de eerste weken plannen we activiteiten om de nieuwe eerstejaars zich thuis te laten voelen. Hieronder een overzicht:

Rondleiding op de campus

maandag 24 september 2018 om 13u30, 200C (Campus Arenberg III)  

Op maandag maken we je met plezier wegwijs op onze campus.  

We voeren je langs alle belangrijke gebouwen, helpen je bij het registreren op de VTK website en bij het bestellen van jullie cursussen (die je later op de dag kan afhalen op de cursusdienst).
Daarnaast zal de decaan en onze praeses jullie verwelkomen met een speech en worden er presentaties gegeven over VTK, studentenvertegenwoordiging, het monitoraat (studiebegeleiding) en het proefproject PAL ("Peer Assisted Learning") . Voor de archies staan ook Existenz en het vak architectuurontwerpen op het programma.  

Om 13u30 worden jullie verwacht in gebouw 200C op Campus Arenberg III, in het volgende auditorium:
Studenten Burgerlijk Ingenieur groep A (Achternaam A-L): Auditorium A (Lokaal 200C 01.27)
Studenten Burgerlijk Ingenieur groep B (Achternaam M-Z): Auditorium B (Lokaal 200C 01.17)
Om 13u15 Studenten Burgerlijk Ingenieur Architect: Auditorium C (Lokaal 200C 01.05)

Een kaartje om het een beetje duidelijk te maken waar we jullie juist verwachten.

200C

Fietszoektocht door Leuven

dinsdag 25 september 2018 om 14u, Grasveld Alma 3  

Op maandag hebben we nog lang niet alles kunnen tonen en daarom is er de fietszoektocht op dinsdag! Volg de aanwijzingen van het spel en wordt zo, samen met je medestudenten, langs alle belangrijke plaatsen van Heverlee en Leuven gevoerd. Wie zoekt die vindt en wie vindt wordt beloond!
Fiets en balpen zeker niet vergeten!

Eerstejaars BBQ

dinsdag 25 september 2018 om 17u, grasveld voor Alma 3  

Inschrijven

Omdat zelf koken misschien nog niet zo goed lukt hebben we een BBQ voorzien waar jullie lekker kunnen smullen!

Gezamenlijk eten in de Alma

donderdag 27 september 2018 om 18u30, Alma 3

Alma 3 is onze surrogaatmoeder die liefdevol ons eten voor ons klaarmaakt, u gepast geld teruggeeft, frietjes laat bijnemen en de afwas doet.
Om jullie te laten kennismaken met dit studentenrestaurant met democratische prijzen, nodigen we jullie uit om er donderdagavond met ons te komen eten. Kom er bij en zet je naast ons!
We verzamelen ons buiten voor de deur van Alma 3, zo kunnen jullie samen met ons jullie bordjes laten volscheppen.

Peter/Meter avond

begin oktober 2018

Met het vorige jaar nog vers in het geheugen, zijn de tweedejaars in de perfecte positie om de eerstejaars wegwijs te maken en hen een antwoord te bezorgen op al hun vragen. Gelukkig voelen er zich velen dan ook geroepen voor deze taak. Er worden je peters en meters toegewezen die je de rest van het jaar kunnen helpen met alles aangaande het studentenleven, de examenperiode en het kotleven.
Je wordt op pad gestuurd om ze ergens in een café te gaan ontmoeten, en tegen het einde kunnen jullie gezamenlijk naar de OpeningsTD! Inschrijvingslink volgt binnenkort!

Meer informatie over activiteiten voor 1e- en 2e-jaarsstudenten later op het jaar vind je op: de pagina voor 1e- en 2e jaarswerking.