BEST

WIE ZIJN WE

Best logp

Ik wil meer halen uit mijn studententijd dan enkel studeren en feesten. Ik wil mezelf verrijken met soft en hard skills die ze mij niet leren in de aula. Ik wil Europa gaan ontdekken, zonder bakken geld te spenderen of een sabbatjaar te nemen. Ik wil deel uitmaken van een groep ambitieuze en inspirerende gelijkgezinden. Ik wil professionele evenementen leren organiseren en coördineren. Ik wil deel worden van een internationaal netwerk. Ik wil mezelf zo goed mogelijk voorbereiden op mijn leven na de universiteit. Als jij jezelf hierin herkent, ben je bij BEST aan het juiste adres!

BEST (Board of European Students of Technology) is een voortdurend groeiende internationale organisatie bestaande uit technische, wetenschappelijke en ingenieursstudenten. Onze vereniging telt 3500 leden aan 96 universiteiten over 34 verschillende Europese landen.

ONZE EVENEMENTEN

Hier in Leuven organiseren wij evenementen voor burgies, archies, bio-ingenieurs, wetenschappers en industriële ingenierus. Al onze evenementen zijn voor deelnemers gratis. De voornaamste zijn:

  • EBEC: Grootste engineering-wedstrijd van Europa, bestaande uit een Case Study en Team Design, steeds opgesteld door één van onze partnerbedrijven. Met een groepje van 4 presenteer je uw oplossing dan aan de bedrijfsvertegenwoordigers, gevolgd door een receptie. Winnaars gaan door naar de regionale en nadien de Europese ronde.
  • Hackathon: Met logica en basis programmeervaardigheden een complex web van raadsels kraken, opgesteld door een partnerbedrijf. De Hackathon wordt gevolgd door een prijsuitreiking en receptie.
  • BEST Soft Skills Track: Vijf sessies verspeid over 6 weken waarbij bedrijfsvertegenwoordigers op een interactieve manier een bepaalde soft skill aanleren. Deze kunnen variëren van project management, netwerken, presentatievaardigheden, negotiatie tot vele andere vitale competenties in de bedrijfswereld. Elke sessie wordt beëindigd met een receptie.
  • BEST Courses: Cursus van 10 dagen waarbij deelnemers zich verdiepen in een bepaald technisch of wetenschappelijk onderwerp, via lessen gegeven door proffen of bedrijfsvertegenwoordigers. Dit wordt aangevuld met tal van sociale activiteiten, stadsbezoeken en uitstappen.

LEVEN VAN EEN BESTIE

Daarnaast kan je als lid van BEST Leuven ook deelnemen aan onze interne activieteiten. Deze variëren van weekendtrips, barbecues en cantussen, tot onderlinge uitwisselingen tussen BEST groepen, tot internationale conferenties met meer dan 200 vertegenwoordigers. Daarnaast bieden wij ook kwaliteitsvolle trainingen aan, gegeven door gecertificeerde trainers, gespecialiseerd in verscheidene hard en soft skills. Wat onze organisatie verder onderscheidt van andere lokale studentenverenigingen, is dat elke lokale BEST groep over heel Europa, elkaar uitnodigt op hun activiteiten. Als je zin hebt, kan je als BESTie elk weekend in een ander land spenderen, deelnemen aan hun uitgebreid sociaal programma, genieten van de lokale cultuur en keuken, en blijven slapen bij je pasgemaakte vrienden zonder ook maar iets uit te geven!

MEER INFO

Om meer te weten over BEST Leuven, check je best onze website, Facebook en Instagram pagina. Om lid te worden van BEST Leuven, vul je best deze vorm. Voor meer informatie over BEST Internationaal, kan je ook naar de internationale website surfen.