Vlaamse Technische Kring

AE Technovate Challenge: Health Edition

Feb.
28

10:00

Locatie: AE, Interleuvenlaan 27b, 3001 Heverlee

Klaar om de gezondheidssector stevig te doen daveren?

De Technovate daagt je uit om met volle goesting de mouwen op te stropen en je schouders te zetten onder een project dat jij uitwerkt van A tot Z. Gebruik daarbij alle skills die je in je academische carrière verworven hebt om jouw idee naar een hoger niveau te tillen! Verder dan een Brainstorm dus, we wekken een abstract concept tot leven. Geen event voor doetjes, maar volhardende doorzetters. Wij voorzien handvaten en expertise, jij brengt je goesting. De winnaars van de Technovate worden bovendien beloond met een reis naar Silicon Valley! Voel je het al kriebelen?

Schrijf je nu HIER in

Hoe kan ik meedoen? Stel een team samen van 5 titanen: Samen zoeken jullie naar een een technologische oplossing voor een van de vele gezondheidsuitdagingen. We geven je meteen een stevige voorzet: in de Technovate Toonbox vind je alle data en tools die je nodig hebt. Bovendien kan je in onze Slack al je vragen direct stellen aan onze experts!

28 februari geven we jullie een extra boost tijdens een Inspiration day op AE! Leer nieuwe pitchtechnieken en krijg dat extra duwtje in de rug van onze AE-experts om jouw project definitief te lanceren. Met een hoofd bomvol nieuwe inzichten gaan we dan de laatste rechte lijn in om die felbegeerde reis naar Silicon Valley te winnen!

Techno -watte? Met de Technovate willen wij studenten aanzetten om te innoveren. Het is een wedstrijd voor iedereen die eens wil proeven van het ondernemersschap. Stapsgewijs nemen we je mee in dit vernieuwende denkproces en met onze professionele coaching krijg je de kans om jouw idee te genereren en verder uit te werken. Geen ervaring vereist, wij zijn op zoek naar goesting!

The Health Edition? Technovate 2018 staat in het teken van Health. Technologie en gezondheid gaan immers hand in hand: Fitbits, pillen die de dokter een seintje geven als je ze geslikt hebt... Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe technologie creatief kan worden ingezet om ons welzijn aanzienlijk op te krikken. Voor die gezondheid van de toekomst zijn er flink wat frisse ideeën nodig. De technologie staat niet stil, en wij evenmin. Gezocht: volharders die de gezondheid-wereld op zijn kop willen zetten!